Τμήματα Ξιφασκίας

Για παιδιά και ενήλικες

Τα τμήματα ξιφασκίας του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ προσφέρουν ολοκληρωμένα μαθήματα για παιδιά και ενήλικες στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του συλλόγου στα Ιωάννινα.

paidika-tmimata

ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σε αυτά τα τμήματα εγγράφονται παιδία ηλικιών από 5 ως και 7 ετών (ως και 1η Δημοτικού).

Μέσα από παιχνίδια, τα παιδιά ξεκινούν το ταξίδι τους στο υπέροχο άθλημα της ξιφασκίας, μαθαίνοντας τις βασικές αρχές του αθλήματος. Αρχικά η εκμάθηση πραγματοποιείται με πλαστικά ξίφη και σταδιακά ξεκινούν να πραγματοποιούν τις πρώτες προπονήσεις τους με πλήρη εξοπλισμό.

 

tmimata anaptuksis

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Σε αυτά τα τμήματα εγγράφονται παιδία ηλικιών από 8 ως και 10 ετών (από 2α Δημοτικού ως και 4η Δημοτικού).

Εδώ οι ασκήσεις εκμάθησης ξιφασκίας εξακολουθούν να έχουν παιγνιώδη μορφή, όμως τα παιδιά ξεκινούν να αγωνίζονται μεταξύ τους σύμφωνα με τους κανονισμούς του αθλήματος και πλέον μπορούν να συμμετέχουν σε πανελλήνιους αγώνες ανάπτυξης.

tmimata pampaidon-pagkorasidon

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Σε αυτά τα τμήματα εγγράφονται παιδία ηλικιών από 11 ως και 13 ετών (από 5η Δημοτικού ως και 1η Γυμνασίου).

Τα παιδιά πλέον προπονούνται και αγωνίζονται με συγκεκριμένη μεθοδολογία με στόχο την βελτίωση των σωματικών τους χαρακτηριστικών και ικανοτήτων, των προσαρμογών τους, αλλά και της ψυχικής τους υγείας, ενώ συμμετέχουν κανονικά σε αθλητικές διοργανώσεις σύμφωνα με τον σχεδιασμό του συλλόγου. Επιπρόσθετα, από αυτή την κατηγορία ξεκινάει και η βαθμολογική κατάταξη των παιδιών.

tmimata efivon neanidon neon andron gynaikon

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ - ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σε αυτά τα τμήματα εγγράφονται παιδιά άνω των 13 ετών. αλλά και ενήλικες άντρες και γυναίκες.

Είναι το πλέον αγωνιστικό τμήμα. Εδώ οι προπονήσεις γίνονται σταδιακά πιο απαιτητικές, καθώς τα παιδιά και οι ενήλικες συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στο εξωτερικό. Επίσης μπορούν να συμμετέχουν και ενήλικες οι οποίοι επιθυμούν απλά να γνωρίσουν το άθλημα της ξιφασκίας και τις ευεργετικές συνέπειες της άθλησης.

idiaitera mathimata

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ξιφασκία αποτελούν τα ιδιαίτερα μαθήματα (personal).

H ξιφασκία είναι ένα άθλημα όπου η εκμάθηση των τεχνικών , του ρυθμού και του tempo, διδάσκεται από τον προπονητή στον μαθητή αποκλειστικά μέσω του ατομικού μαθήματος. Η εμπειρία μας στο χώρο εγγυάται από την πλευρά μας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους τους ασκούμενους.