ΠΑΣ Γιάννινα - Ξιφασκία

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Το τμήμα ξιφασκίας του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ιδρύθηκε το 2011, ξεκινώντας την πορεία του από μηδενική βάση με μόνο όπλο το μεράκι, τη θέληση και την αγάπη των μελών του για το άθλημα. Ως αποτέλεσμα έχουμε καταφέρει σήμερα να θεωρούμαστε ένα από τα πιο αξιόλογα και ανταγωνιστικά Club της Ελλάδας.

 

Ορόσημα για την πορεία του συλλόγου:

2014

Στις 26 Απριλίου 2014

πετύχαμε για πρώτη φορά τη διοργάνωση αγώνων ξιφασκίας στα Ιωάννινα, στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου στη Λιμνοπούλα Ιωαννίνων.

2018

Στις 6 Οκτωβρίου 2018

επίσης στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου στην Λιμνοπούλα Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση του βαθμολογούμενου κυπέλλου ξίφους μονομαχίας εφήβων-νεανίδων «ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑΣ» όπου καθιερώθηκε και σε ετήσια βάση.

2019

Στις 12 Οκτωβρίου 2019

όπου εγκαινιάσθηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του συλλόγου σε έναν υπερσύγχρονο και φιλόξενο χώρο, έπειτα από τεράστια προσπάθεια ανεύρεσης και διαμόρφωσής του.

Οι εγκαταστάσεις μας

Οι εγκαταστάσεις του τμήματος ξιφασκίας του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ εγκαινιάστηκαν τις 12 Οκτωβρίου 2019 και θεωρούνται από τις αρτιότερες εγκαταστάσεις πανελλαδικά, καθώς διαθέτουν υπερσύγχρονο εξοπλισμό και όλες τις απαραίτητες ανέσεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη προπόνηση των αθλητών μας.

Ειδικότερα, περιλαμβάνουν χώρο συνολικού εμβαδού 300 τ.μ. που αποτελείται:

Από την κυρία αίθουσα    Tα αποδυτήρια ανδρών – γυναικών    Τον χώρο αναμονής και προθέρμανσης    Το γραφείο διεύθυνσης

Μπορείτε να τα επισκεφθείτε στην οδό Καψωμένου αρ. 1 (πλησίον πλατείας Ομήρου) .

Προπονητές

karamanis andreas

Καραμάνης Ανδρέας

Ο σχεδιασμός και ο συντονισμός του προπονητικού προγράμματος γίνεται από τον προπονητή του συλλόγου Καραμάνη Ανδρέα.

Έχοντας υπάρξει αθλητής ξιφασκίας από το 2000 ως το 2015 και προπονητής από το 2008 ως και σήμερα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν σύλλογο με διακρίσεις σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και με μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον. Επιπρόσθετα, είναι κάτοχος διπλώματος της σχολής προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από το 2012.

papageorgiou ioannis

Παπαγεωργίου Ιωάννης

Χρέη τεχνικού διευθυντή στον σύλλογο εκτελεί ο Παπαγεωργίου Ιωάννης, ο οποίος είναι αθλητής ξιφασκίας από το 1997 ως και σήμερα, ενώ διαθέτει την ανάλογη εμπειρία και αγάπη για το άθλημα, στοχεύοντας στην ανάδειξη των νέων αθλητών του συλλόγου.

Διοργανώσεις

Το σωματείο μας διοργανώνει σε ετήσια βάση το κύπελλο ξίφους μονομαχίας εφήβων - νεανίδων «ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑΣ».

Πρόκειται για βαθμολογούμενους αγώνες, δηλαδή για αγώνες όπου συμμετέχουν στην διαμόρφωση της ετήσιας κατάταξης των αθλητών της κατηγορίας, και πραγματοποιούνται προς τιμήν του πρωταθλητή ξιφασκίας με καταγωγή από το Συρράκο Ιωαννίνων Χρήστου Ζαλοκώστα, ο οποίος στους ολυμπιακούς αγώνες του Βερολίνου 1936 κατέκτησε την 10η θέση, την υψηλότερη διάκριση που έχει κατακτήσει ποτέ Έλληνας αθλητής στο ξίφος μονομαχίας.

Χορηγοί

Το τμήμα ξιφασκίας του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ υποστηρίζεται χορηγικά από τις κάτωθι εταιρείες οι οποίες διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του.

Αθλητισμός και Τέχνη

Στις 20 Μαΐου 2021 παραδόθηκε στον σύλλογο ένα μοναδικό έργο σύγχρονης γλυπτικής του μεγάλου δασκάλου γλυπτικής, Θεόδωρου Παπαγιάννη και του μαθητή του Σπύρου Λισγάρα. Είμαστε περήφανοι που ένα τέτοιο έργο το οποίο κατασκευάστηκε από κατεστραμμένο, παλιό εξοπλισμό ξιφασκίας και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά θα κοσμεί μόνιμα στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.